Prelungirea concediului medical peste 183 de zile

29-09-14 Admin 0 comment

nc 3

Conform Art. 14 al OUG 158/2005, in scopul evitarii pensionarii de invaliditate, medicul primar sau specialist poate propune prelungirea concediului medical peste durata maxima prevazuta de lege in cazul bolilor obisnuite si anume 183 de zile.
Prelungirea concediului medical peste aceasta durata (183 de zile) poate fi cu maxim 90 de zile, necesitand avizul medicului expert al asigurarilor sociale.
Pentru a beneficia de aceasta prelungire suplimentara a concediului medical, in vederea continuarii planului recuperator, bolnavul trebuie sa se prezinte la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca din a carei raza teritoriala se afla conform adresei de resedinta, cu un dosar care sa cuprinda:

  • Copie BI/CI
  • Adeverinta de la angajator sau AJOFM (somaj) cu numarul de zile de concediu medical de care bolnavul a beneficiat in ultimile 12/24 de luni (dupa caz)
  • Referat medical intocmit de medicul primar sau specialist in afectiunea principal invalidanta, prin care se propune prelungirea concediului medical peste 183 de zile (cu maxim 90 de zile)
  • Acte medicale care sa sustina diagnosticul (Bilete de iesire din spital, analize medicale, referate si scrisori medicale, alte investigatii)

Medicul expert al asigurarilor medicale, dupa analiza dosarului, il poate inainta catre INEMRCM in vederea obtinerii avizului de prelungire a concediului medical, ori poate recomanda: reducerea programului zilnic de munca in scopul continuarii recuperarii, reluarea activitatii conform pregatirii profesionale si a aptitudinilor (eventual schimbarea locului de munca) sau pensionarea de invaliditate.

nc 3

Recomandare

nc 3Durata maxima de acordare a concediului medical

Conform Art. 13 al OUG nr.158 din 17 noiembrie 2005 durata de acordare a concediului si indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, pentru fiecare tip de afectiune, este de cel mult 183 de zile… citeste mai departe

nc 3Concediul de Odihna – cum se calculeaza durata

Incepand cu republicarea Legii Nr. 53 din 24 ianuarie 2003, la Art. 145 (1) este precizat ca Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare…. citeste mai departeLasă un răspuns

%d blogeri ca acesta: