Construieste inteligent! 5 elemente de care sa tii cont

27-10-15 Admin 0 comment

planningFie că vrei să faci primul milion de dolari, că vrei să arăţi mai bine pe plajă vara următoare, să-ţi întemeiezi o familie sau să îţi construieşti o casă trebuie să înveţi să construieşti inteligent!

Între o dorinţă şi împlinirea ei se află mereu procesul de construcţie al posibilităţilor. Dacă, de exemplu, îţi doreşti să poţi pedala 10 km în fiecare zi nu te opreşte neapărat lipsa de timp.

Poate nu ai bicicletă. Poate nu poţi susţine atat efort fizic. Poate plouă afară în fiecare zi în care ai putea pedala…

  1. Contabilizează resursele

Dacă vrei o bicicletă de 2.000 de lei trebuie să îţi faci un plan de economisire lunară. Ai putea apela la un împrumut dar asta nu înseamna ca planul de economisire lunară nu mai trebuie facut. Din el vei descoperi care este suma pe care o poţi da înapoi fără să îţi afecteze semnificativ traiul. Pentru a începe o afacere e de asemenea necesar să fii conştient de ce resurse dispui. Nu poţi lansa mâine un site dacă astăzi nu ai bani de domeniu sau să plăteşti un specialist în cazul în care nu ştii cum să-l faci.

  1. Fă-ţi un plan

Fie că vrei să devii mai bun la locul de muncă sau să ajungi să ai o cifră de afaceri mai mare un plan e obligatoriu. De ce? Pentru că ce ai făcut până acum te-a adus în acest loc. Dacă vrei altceva trebuie să faci altceva. Un plan bun îţi va releva ce trebuie să faci să ajungi unde doreşti.

Recomandat: 10 elemente obligatorii ale unui plan de afaceri.

  1. Realizează şi respectă un grafic al activităţilor

Pentru un abdomen cu care să te mândreşti pe plajă, planul ţi-a arătat că trebuie să faci 30 de repetări ale exerciţiului fizic în fiecare zi. Asta trebuie să faci! Graficul îţi va arăta că dacă sari două zile pe săptămână, zece săptămâni, abdomenului tău îi vor lipsi 600 de abdomene. Degeaba le-ai făcut pe celelalte 10.000 …

În cazul unei afaceri e chiar mai simplu: degeaba ai dat drumul la firmă, ai cheltuit cu site-ul, ai băgat suma pe care ai considerat-o necesară în promovare dacă nici unul dintre produse nu e gata de a fi vândut.

Recomandat: Graficul Gantt de planificare a activitatilor

  1. Fii atent/ă la oportunităţi

Setează-ţi mintea să fie mereu în căutare de informaţii, indicii, colaborări şamd care, prin natura lor te pot ajuta să ajungi unde ţi-ai propus. Setează-ţi şi respectă-ţi priorităţile! Dacă ce doreşti este să îţi cumperi o bicicletă nu trebuie să laşi nici un anunţ de vânzări de biciclete nestudiat! Dacă doreşti să vinzi biciclete este obligatoriu ca orice anunţ despre biciclete să nu fie trecut cu vederea. Din acestea poţi descoperi trenduri, ocazii, oportunităţi noi, pieţe şi potenţiali clienţi noi. Orice oportunitate care trece neobservată sau nebăgată în seamă te îndepărtează ca timp şi ca posibilitate de îndeplinirea scopului.

Recomandat: 7 puncte pe care orice antreprenor de succes le are in minte.

  1. Setează-ţi indicatorii de succes

Fiecare etapă a planului trebuie să se încheie cu o concluzie. Indicatorii de succes ne relevă dacă ce am făcut ne-a adus ce am preconizat sau nu.

Apoi, dacă raspunsul e da, vom reanaliza procedurile pentru a le îmbunătăţi.

Dacă răspunsul e nu de asemenea vom reanaliza procedurile pentru a le îmbunătăţi.

Indicatorii de succes sunt un element foarte important în procesul de înţelegere şi acţiune pe baza şi în urma feedback-ului.

Recomandat: Indicatorii de succes, un element care nu trebuie sa lipseasca din nici un plan de afaceri.Lasă un răspuns

%d blogeri ca acesta: